Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
9.3.2016 12:09
Ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Katar Tarik Sadović razgovarao sa ministrom odbrane Države Katar Khalidom Al-Attiyahom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Katar Tarik Sadović razgovarao je 9. marta 2016. godine u Dohi sa ministrom odbrane Države Katar Khalidom Al-Attiyahom.

Tema razgovora bile su aktivnosti koje dvije strane trebaju poduzeti s ciljem realiziranja dogovora koji su postignuti na najvišem nivou tokom nedavne posjete Bosni i Hercegovini emira Države Katar šeika Tamima Bin Hamada Al-Thanija. Članovi Predsjedništva BiH i emir Države Katar su se saglasili da treba unaprijediti saradnju dvije države u oblasti odbrane a posebno namjenske industrije BiH.

Ambasador Sadović je ministra Al-Attiyaha informirao da namjenska industrija u BiH ima dugu tradiciju i da se radi o brzorastućem industrijskom sektoru čiji se proizvodi izvoze u 55 država svijeta, te izrazio nadu da će namjenska industrija BiH dobiti priliku da izvozi svoje proizvode u Katar.

Ambasador Sadović je tokom susreta potencirao i nastavak pregovora o zaključivanju sporazuma između BiH i Katara o saradnji u oblasti odbrane, sa čime se ministar  Al-Attiyah saglasio.

Katarski ministar odbrane je izrazio spremnost da na čelu visoke katarske delegacije uskoro posjeti Ministarstvo odbrane BiH i proizvodne pogone namjenske industrije BiH.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.