Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.9.2015 13:12
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj Vesna Ćužić predala akreditivna pisma Kralju Švedske Carlu XVI Gustafu

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj Vesna Ćužić je 23. septembra 2015. godine na svečanoj ceremoniji u Kraljevskoj palači predala akreditivna pisma kralju Švedske Carlu XVI Gustafu.

Ambasadorica Ćužić je prilikom predaje akreditivnih pisama prenijela pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zahvalila na političkoj podršci i konkretnoj pomoći koju Kraljevina Švedska pruža Bosni i Hercegovini. Također je informirala kralja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i prioritetima bosanskohercegovačke vanjske politike u narednom periodu.

Kralj Carl XVI Gustaf je iskazao zadovoljstvo dostignutim stepenom dosadašnje saradnje i spremnost za daljim unapređenjem bilateralnih odnosa. Istaknuo je podršku Švedske BiH na njenom putu ka integraciji u Evropsku uniju. Kralj se zanimao za podatke o brojnosti BiH dijaspore u Švedskoj, koju smatra značajnom poveznicom između dvije države i primjerom dobre integracije u švedsko društvo.

Na kraju razgovora švedski kralj izrazio je dobrodošlicu ambasadorici Ćužić i zaželio joj uspješan rad u Kraljevini Švedskoj.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.