Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
10.1.2013 3:36
Ambasadorica Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Slavica Karačić predala akreditivna pisma papi Benediktu XVI-om u Vatikanu
Ambasadorica Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Slavica Karačić predala je 10. januara 2013. godine akreditivna pisma papi Benediktu XVI-om u Vatikanu.

Ambasadorica Karačić je zahvalila papi Benediktu XVI-om za diplomatske napore koje je Sveta Stolica ulagala u postizanju mira u Bosni i Hercegovini, a koje i dalje čini za prosperitet naše zemlje. Tokom razgovora ambasadorica Karačić informisala je papu Benedikta XVI-og o nastojanjima političkih činilaca u našoj zemlji da se dođe do rješenja ustavnih promjena u BiH, kao preduslovu za nastavak evropskog puta naše države, te prenijela pozdrave Predsjedništva BiH.

Papa Benedikt XVI-ti čestitao je ambasadorici Karačić na imenovanju i zaželio ugodan boravak, te je rekao da Bosna i Hercegovina i Sveta Stolica imaju dobre odnose koji se ogledaju u potpisanom Temeljnom ugovoru između naše dvije države i njegovoj implementaciji, te izrazio interesovanje za društveno-ekonomske odnose i iskazao podršku Bosni i Hercegovini.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.