Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
10.4.2024 21:25
Ambasadorica BiH u Hrvatskoj Kovačević-Bajtal susrela se sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Elma Kovačević-Bajtal se susrela sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem 10. aprila 2024. godine. Do susreta je došlo na marginama šestog poslovnog foruma "Zagreb 2024" u organizaciji Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten. Susretu su prisustvovali i ministar vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Goran Grlić-Radman i i ministar savjetnik u Ambasadi BiH Zoran Perković.

Prilikom kraćeg razgovora ambasadorica Kovačević-Bajtal i predsjednik Vlade Hrvatske obostrano su iskazali želju za inteziviranjem saradnje na svim poljima. Sagovornici su se složili da će otvaranje pregovora Bosne i Hercegovine za punopravno članstvo u Evropskoj uniji nesumnjivo podstaći tu saradnju i dodatno ojačati odnose dvije susjedne i prijateljske zemlje.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.