Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
2.4.2024 21:12
U Kulturno-informativnom centru BiH u Zagrebu održana tribina „Svi smo počeli kao astronauti“

Ambasada Bosne i Hercegovine u Zagrebu i Internacionalna akademija nauke i umjetnosti u Bosni i Hercegovini (IANUBIH), sa sjedištem u Sarajevu, organizovali su 2. aprila 2024. godine u Kulturno-informativnom centru Bosne i Hercegovine u Zagrebu tribinu pod nazivom „Svi smo počeli kao astronauti“.

Tema tribine su bila nova naučna saznanja o životu, zdravlju i bolesti nerođene i tek rođene djece, a o ovoj zanimljivoj i naučno intrigantnoj temi govorili su ugledni specijalisti u ovoj oblasti, akademik dr Asim Kurjak (ginekolog/porodničar) i akademik dr Milan Stanojević (pedijatar/neonatolog).

Govoreći o tome ko smo i od kada smo, dr Kurjak je rekao da se čovjek evolucijski razvija u vodi te da život djeteta počinje u bestežinskom stanju, a silu gravitacije savladavamo tek kad se rodimo.

Tokom ove i naredne godine, u dogovoru s IANUBIH, planira se organizovanje više otvorenih tribina na temu i pod nazivom Održivi razvoj Bosne i Hercegovine.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.