Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
3.3.2024 22:27
Središnja svečanost obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Republici Hrvatskoj

Ministar-savjetnik u Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Zagrebu Zoran Perković, ispred Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Zagrebu, učestvovao je u središnjoj svečanosti obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Republici Hrvatskoj. Ministar- savjetnik Perković se obratio prigodnim govorom prisutnim, te ih je pozdravio i čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Središnja svečanost obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj je održana u Domu hrvatskih branitelja u Puli 03. ožujka 2024.godine u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije i Bošnjačke nacionalne zajednica Grada Pule.

Kroz poeziju, pjesmu i ples iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine predstavili su se pojedinci, grupe i kulturno-umjetnička društva naši državljana koji borave i žive u Istarskoj županiji. Nakon završetka zabavnog dijela programa, zaslužnim pojedincima, predstavnicima institucija i udruga dodjeljena su priznanja, koja tradicionalno, svake godine, dodjeljuje Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije.

Ove godine dobitnici priznanja su: Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Poreča; predsjednik KUD Bosna Jasmin Omerović; KUD Bosna iz Istarske županije, koja ove godine slavi 20 godina postojanja i rada; novinarka lista Glas Istre Gordana Čalić Šverko, te gradonačelnik Labina Valter Glavičić.

Proslavi dana nezavisnost prisustvovali su i brojni gosti, predstavnici lokalne i regionalne samouprave, zamjenica župana Istarske županije Jessica Acquavita, zamjenik pulskog gradonačelnika Bruno Cergnul i predstavnici manjina Grada Pule.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.