Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.2.2024 22:35
Ambasada Bosne i Hercegovine u Oslu obilježila 40. obljetnicu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu

U prostorijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Oslu, povodom 40. obljetnice 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, postavljena je jednomjesečna izložba forografija, isječaka iz novina, ali i suvenira iz tog vremena.

Ambasador BiH u Kraljevini Norveškoj Bakir Sadović, otvarajući izložbu 28. februara 2024. godine, zahvalio se Irfanu Rizvanoviću i entuzijastima iz škole skijanja u Skandinaviji "IF Sarajevo 84" na pripremi ove izložbe, te na njihovom neumornom angažmanu na promociji sarajevske olimpijade, sporta, i Bosne i Hercegovine u Skandinaviji.

Među gostima bio je i sin Haralda Øgaarda, koje je na dan zatvaranja Olimpijskih igara u Lillehameru 1994. godine, kako bi podigao svijest u Norveškoj, ali i u svijetu, na opkoljeno Sarajevo prisutnima poklonio baterijske lampe na kojima je bilo ugravirano "Remember Sarajevo". Ambasador je ovom prilikom Karl Aleksandru Øgaardu uručio poklon kao znak zahvalnosti za sav rad i trud koju je njegovo otac tokom svog života pružio bh. zajedici u Norveškoj.

Osim ambasadora Sadovića, prisutnima su se obratili i Milorad Dunđerović i Zlata Erkočević, koji su evocirali svoja sjećanja na Olimpijadu u Sarajevu.

Nakon oficialnog dijela programa, u sklopu kulturnog programa upriličen je koncert hora "Iskre".

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.