Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
21.1.2024 20:53
Ambasador BiH u Islamskoj Republici Iran Nijaz Čardaklija predao akreditivna pisma predsjedniku Islamske Republike Iran

Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Iran Nijaz Čardaklija predao je 21. januara 2024. godine akreditivna pisma predsjedniku Islamske Republike Iran Ebrahimu Raisiju, na ceremoniji koja je održana u predsjedničkoj palači u Teheranu.

Nakon predaje akreditivnih pisama, iranski predsjednik Raisi je novoimenovanom ambasadoru Bosne i Hercegovine zaželio dobrodošlicu, kao i uspješan mandat u izazovnim vremenima u regionu i svijetu.

Podsjetio je da Bosna i Hercegovina ima posebno mjesto u srcima svih Iranaca, te da aktuelna, kao i sve prethodne iranske administracije, posebnu pažnju poklanjaju dešavanjima u zemlji.

Ukazao je i na značajan potencijal unapređenja saradnje između dvije zemlje, te izrazio nadu da će članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u narednom periodu posjetiti Islamsku Republiku Iran.

Ambasador Čardaklija se zahvalio iranskom predsjedniku na izrazima dobrodošlice i obećao da će poduzeti sve moguće korake u cilju unapređenja bilateralne ekonomske, kulturne, sportske i turističke suradnje.

Na kraju susreta, ambasador Čardaklija uručio je predsjedniku Raisiju prigodan poklon – dva kraljevska dukata, kao simbol milenijske opstojnosti države Bosne i Hercegovine.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.