Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.1.2024 22:40
Ambasador BiH u Iranu Nijaz Čardaklija sastao se sa izvršnim direktorom Naučnoistraživačkog instituta „Ibn Sina“

Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Iran Nijaz Čardaklija sastao se 15. januara 2024. godine sa izvršnim direktorom Naučnoistraživačkog instituta „Ibn Sina“, sa sjedištem u Teheranu, Aminom Seifijem i njegovim zamjenikom Mehdijem Alidotijem.

Tom prilikom izvršni direktor Seifi predstavio je dosadašnji rad Instituta “Ibn Sina” u Sarajevu, posebno u pogledu izdavačke djelatnosti, te rezimirao aktivnosti Studentskog kluba “Ibn Sina”, Časopisa za politiku i međunarodne studije pod nazivom PIS Journal, kao i časopisa Znakovi vremena.

Poseban izdavački podvig Instituta “Ibn Sina” u Sarajevu bit će promocija Bosansko-perzijskog rječnika bosanskohercegovačkoj i regionalnoj javnosti, čije je objavljivanje planirano za ovu godinu.

Ambasador Čardaklija je zahvalio direktoru Seifiju na neumornom pregalaštvu u zbližavanju kultura dviju zemalja, kako kroz izdavaštvo, tako i na planu umrežavanja intelektualaca i analitičara na brojnim susretima organizovanim u Bosni i Hercegovini, te im poželio puno uspjeha u narednom periodu.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.