Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
20.12.2023 22:42
Ambasadorica Kovačević-Bajtal susrela se sa visokim državnim dužnosicima Hrvatske

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Elma Kovačević-Bajtal susrela se 20. decembra 2023. godine sa državnim vrhom Republike Hrvatske.

Prilika za razgovor bio je  svečani prijem u organizaciji Ministarsva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske održan za diplomatski kor u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Ambasadorica Kovačević-Bajtal u razgovoru sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske  Andrejem Plenkovićem izrazila je zahvalnost Bosne i Hercegovine Hrvatskoj na pruženoj podršci na njenom EU putu i značajnim poticajima vodstvu Bosne i Hercegovine u poduzimanju dodatnih koraka sa ciljem otvaranja pristupnih pregovora u martu 2024. godine.

Ministar Grlić Radman je u razgovoru sa ambasadoricom Kovačević-Bajtal istakao da očekuje pozitivan izvještaj Europske komisije za Bosnu i Hercegovinu u martu 2024. godine te da smatra da je do marta dovoljno vremena da BiH ispuni kriterije koji su postavljeni kako bi se otvorili pregovori o članstvu.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.