Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
4.12.2023 21:17
Misija BiH pri NATO-u organizirala svečani prijem povodom Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Misija Bosne i Hercegovine pri NATO-u u Briselu organizirala je 4. decembra 2023. godine u sjedištu NATO-a svečani prijem povodom obilježavanja 18. godišnjice od osnivanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Obilježavanjem Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine iskorištena je prilika da se unaprijedi pozitivna vidljivost Bosne i Hercegovine u NATO-u, kao i prilika da se predstave najznačajnija dostigunća u reformskim nastojanjima Bosne i Hercegovine.

Predstavljeni su i rezultati koje su Oružane snage Bosne i Hercegovine postigle tokom 2023. godine, pri čemu je istaknuta njihova profesionalnost i integritet, kao i posvećenost saradnji sa civilnim strukturama, a posebno je istaknuto njihovo djelovanje u pružanju pomoći u slučaju elementarnih nepogoda, te procesu deminiranja u Bosni i Hercegovini.

Prijemu se odazvao veliki broj zvaničnika iz političkog i vojnog dijela NATO-a, ambasadori i vojni predstavnici delegacija i misija pri NATO-u, kao i zvaničnici  odbrambeno-vojnih struktura Kraljevine Belgije te vojni atašei akreditovani u zemlji prijema.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.