Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
3.12.2023 16:23
Ambasada Bosne i Hercegovine u Zagrebu učestvovala na tradicionalnom Diplomatskom bazaru

Ambasada Bosne i Hercegovine u Zagrebu učestvovala je 3. decembra 2023. godine na tradicionalnom Diplomatskom bazaru, koji je u organizaciji Međunarodnog kluba žena u Zagrebu održan na Zagrebačkom Velesajmu.

BiH je predstavljena zavidnim spektrom proizvoda uglavnom iz prehrambene industrije i turizma, proizvedenih u firmama u našoj zemlji. Ambasada BiH u Zagrebu je učešćem na Diplomatskom bazaru podržala humanitarnu akciju pošto se prihod od prodaje proizvoda uplaćuje kao vid pomoći oboljelim od multiple skleroze. Organizator bazara je na ovaj način želio skrenuti pažnju na oboljele od ove opake bolesti kako se oni koji su u fazi liječenja ne bi osjećali odbačeni i zaboravljeni.
Bila je ovo prilika i za promociju bosanskohercegovačke privrede na ovom evropskom tržištu. Na pomenutom bazaru, osoblje Ambasade BiH prisutnima je djelilo i promotivne turističke materijale.

Ovogodišnji Diplomatski bazar u Zagrebu podržali su: Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Duga-Komerc d.o.o Sokolac, ZP Komerc Bijeljina, Sava Semberija Bijeljina, AS Holding d.o.o ( Klas, Kent, Agrokomerc), Turistička zajednica - Kanton Sarajevo, Turistička zajednica Bihać, Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona, Pavić d.o.o Livno, Mljekara Livno, Puđa d.o.o, Bajra d.o.o, Mesna industrija Semko, Podrum Grge Vasilja Čitluk, Podrum Lovrić Čitluk, Hercegovački produkt d.o.o. Čitluk, Podrumi Manastira Tvrdoš Trebinje i  Vinarija Čitluk
 
Štand Ambasade Bosne i Hercegovine posjetio je veliki broj građana Zagreba, a podršku svojim dolaskom je dala gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.