Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
29.9.2023 14:20
Ambasada BiH u Pragu organizovala predstavljanje knjige “Polaroid kauboj” autora Refika Hodžića

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu je 28. septembra 2023. godine organizovala predstavljanje knjige “Polaroid kauboj” autora Refika Hodžića iz Prijedora. Ovim događajem Ambasada BiH u Pragu je otvorila sezonu novih aktivnosti iz polja kulture i umjetnosti koje su jednako namijenjene državljanima BiH koji žive u Češkoj, ali i češkim gostima.

Roman "Polaroid kauboj" je prvi roman Refika Hodžića i doživljava izniman uspjeh kod publike i kritike. To je roman o odrastanju na prijedorskoj periferiji, spomenik majci Esmi i majkama i ženama naših podneblja, emotivno je i potresno štivo čija je prezentacija privukla veliki broj zvanica u Pragu. O knjizi su govorili Velid Beganović i ambasadorica Martina Mlinarević, te sam autor.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.