Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.5.2020 12:37
Prvi rezultati akcije pomoći Bosni i Hercegovini iz Australije u borbi protiv pandemije

Akcija prikupljanja sredstava za pomoć Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije koju su pokrenuli Ambasada Bosne i Hercegovine u Kanberi i Bosnian Business Club - Sydney je polučila prve rezultate. Nakon što su uplaćena novčana sredstva kompaniji u Lukavcu, jučer je postavljen antibakterijski tunel na ulazu u Kliničku bolnicu u Zenici a do kraja sedmice će biti postavljena u Konjicu.

Zahvaljujemo se (abecednim redom) donatorima Sanelu Begiću, Mirsi Gariboviću, Enveru Hotu, Safetu Hrnčiću, Kasimu Salagiću, Amiru Šahinoviću i drugima koji su svojim novcem pomogli ovu akciju.

Akcija prikupljanja sredstava se nastavlja dok traje vanredno stanje u Bosni i Hercegovini.
Pored ove akcije, pomoć BiH su uputili i Boštjan BoB Alešević iz Melbournea donirajući antibakterijski tunel za bolnicu u Bužimu, Suvad Kovač iz Gold Coasta koji je donirao respirator za bolnicu u Mostaru, kao i Amir Šahinović koji je donirao medicinsku opremu i zaštitne maske u rodno Visoko.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.