Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
30.1.2020 13:25
Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Milanu Dragan Mihaljević prisustvovao je prezentaciji vina iz Bosne i Hercegovine

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Milanu Dragan Mihaljević prisustvovao je 30. januara 2020. godine prezentaciji vina iz Bosne i Hercegovine. Predstavljanje bosanskohercegovačkih vina, koje je održano u hotelu The Westin Palace u Milanu, organizirala je talijanska asocijacija vinara regije Lombardija AIS uz podršku Generalnog konzulata BiH u Milanu.

Tom prilikom generalni konzul BiH u Milanu Dragan Mihaljević zahvalio je organizatorima prezentacije vina iz Bosne i Hercegovine te pozvao prisutne da posjete Bosnu i Hercegovinu i uvjere se u kvalitetu proizvodnje vina.

Predstavljanju su prisustvovali predstavnici vinarskih udruženja regije Lombardija koji su pohvalili kvalitetu, aromu i izgled bosanskohercegovačkih vina. Prezentacija je održana kako bi se vinari iz Bosne i Hercegovine predstavili talijanskom tržištu.

Na prezentaciji su predstavljena vina: Žilavka 2018 – Vinarije Vukoje, Žilavka 2018 –Vinarije Anđelić, Žilavka 2018 – Vinarije Berak, Demanie 2016 – Vinarije Runjevac, Vranac 2016 – Vinarije Tvrdoš, Vranac Reserve 2012 – Vinarije Vukoje i Vranac 2011 – Vinarije Anđelić.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.