Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
16.11.2019 15:59
Ambasadorica BiH u Republici Poljskoj Koviljka Špirić razgovarala s ministrom vanjskih poslova Republike Poljske Jacekom Czaputowiczem tokom manifestacije „Dan otvorenih vrata”

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj Koviljka Špirić razgovarala je 16. novembra 2019. godine sa ministrom vanjskih poslova Republike Poljske Jacekom Czaputowiczem tokom obilježavanja Dana službe vanjskih poslova pod nazivom „Dan otvorenih vrata“. Na manifestaciji, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Poljske,  učestvovala je i Ambasada BiH u Varšavi sa prigodnim izložbenim štandom.

Tom prilikom ambasadorica Špirić i ministar Czaputowicz razgovarali su o Berlinskom procesu i Samitu o Zapadnom Balkanu, koji je u julu održan u Poznanu, te o mogućnostima saradnje između Poljske i regije. Ministar Czaputowicz je potvrdio spremnost Poljske kada je u pitanju podrška za pristupanje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji. Ambasadorica Špirić se zahvalila Poljskoj na aktivnom angažmanu tokom predsjedavanja Berlinskim procesom kao i na prilici da se BiH predstavi na manifestaciji „Dan otvorenih vrata“. Naglasila je kako je to odlična prilika za saradnju i promociju turizma. Ministru Czaputowiczu je za izložbenim stolom BiH poklonila vodič kroz Bosnu i Hercegovinu preveden na poljski jezik.

Manifestacija „Dan otvorenih vrata“, koju organizuje Ministarstvo vanjskih poslova Republike Poljske, je prilika da se zainteresovani građani i institucije upoznaju sa istorijom poljske službe vanjskih poslova kao i svakodnevnim diplomatskim radom kako u zemlji tako i u inostranstvu. Posjetiocima je bio omogućen i pristup u kabinet sa elektronskom kartom na kojoj se nalaze ucrtana poljska diplomatsko-konzularna predstavništva i odakle se vode konferencijski razgovori na relaciji Ministarstvo vanjskih poslova Poljske - DKP. Ambasadorica Špirić je ovom prilikom imala video razgovor sa poljskim ambasadorom u Londonu Arkadyem Józefom Rzegockim.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.