Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.11.2018 11:13
Ambasador Ivica Dronjić govorio na premijeri dokumentarnog filma Re:Generacija u sjedištu UN-a u New Yorku

U organizaciji Stalne misije Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima i u suradnji sa Stalnom misijom Sjedinjenih Američkih Država pri UN, u velikoj dvorani ECOSOC-a u sjedištu UN-a u New Yorku, 26. novembra 2018. godine upriličeno je premijerno prikazivanje dokumentarnog filma Re:Generacija, mladog bosanskohercegovačkog režisera Emira Kapetanovića.

Projekciju je najavio stalni predstavnik BiH pri UN u New Yorku ambasador Ivica Dronjić, zajedno sa zamjenikom stalnog predstavnika SAD pri UN ambasadorom Jonathanom Cohenom.

Film je rađen u produkciji Magacina Kabare iz Sarajeva i Međunarodnog republikanskog instituta iz Washingtona (IRI) uz potporu Američke razvojne agencije (USAID), a govori od desetoro mladih ljudi, „ambasadora pomirenja“ koji zajedno putuju gradovima Bosne i Hercegovine u kojima još uvijek, i nakon 23 godine od završetka rata, postoje međunacionalne tenzije, i u razgovoru sa žrtvama rata, ratnim veteranima, vjerskim poglavarima, novinarima, umjetnicima, aktivistima i političarima nastoje prevazići postojeće podjele i nastaviti graditi zajedničku budućnost.

Premijeri filma, uz brojne zvanice i goste, pripadnike diplomatskog kora akreditirane pri UN i zvaničnike UN-a, prisustvovali su i producentica filma Zana Marjanović, direktor IRI Borislav Spasojević i režiser filma Emir Kapetanović, kao i protagonisti filma.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.