Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
29.6.2016 14:34
Susret veleposlanika BiH u Monaku Orlića sa predsjednikom Monegaške ekonomske komore Michelom Dottom

Veleposlanik BiH u Monaku sa sjedištem u Parizu Ivan Orlić je 29. srpnja 2016. u Monte Carlu održao sastanak sa predsjednikom Monegaške ekonomske komore Michel Dottom  i direktorom Monako Investa Justinom Highmanom o mogućnosti monegaških investicija u BiH.

Monegaški sugovornici su izrazili interes za poslove izvoza mesa, bankarski sektor i sektor osiguravajućih društava. Ocijenili su da bi i neki sektori poljodjelstva mogli biti interesantni za lokalne investitore.

Dogovoreno je da se na samom početku slijedeće godine održi prezentacija BiH gospodarstva u Monaku, po savjetu i potpori princa Alberta II. Predloženo je i da potom uslijedi kraće studijsko putovanje u BiH za zainteresirane investitore.

Veleposlanik je istakao da je BiH sigurna za investiranje, čvrsto opredijeljena za europski put, naročito poslije predaje aplikacije za punopravno članstvo u EU. Na tom putu ima teškoća i prepreka, ali je strategija BiH, politička i socijalna, neupitna.

Sastanku je nazočila i počasna konzulica BiH u Kneževini Monako Donatella Campioni.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.