Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.11.2015 11:21
Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj Duško Kovačević se sastao sa ministrom turizma Republike Poljske Witoldom Bańkom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj Duško Kovačević razgovarao je sa ministrom turizma Republike Poljske Witoldom Bańkom o mogućnostima unapređenja turističke saradnje između BiH i Poljske. Do susreta je došlo 26. novembra 2015. godine prilikom svečanog otvaranja Međunarodnog sajama turizma TT Warsaw, koji se od 26-28. novembra  2015. godine održava u Varšavi.

Nakon svečanog otvaranja sajma ambasador Kovačević je posjetio štandove izlagača iz BiH, predstavnike Turističkog klastera Hercegovine i Grand Hotela Neum s kojima je razgovarao o mogućnostima i načinima privlačenja poljskih turista radi povećanja broja njihovih posjeta BiH.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje više od 600 izlagača iz preko 60 zemalja a država – partner je Palestina. Ambasador Kovačević se također sastao sa ministricom turizma Palestine Rula Maayyah. Sagovornici su se složili da je promocija države i njenih turističkih potencijala na međunarodnim sajmovima veoma važna radi razvoja tog sektora privrede u zemlji.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.