Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
7.10.2015 13:44
Ambasador Bosne i Hercegovine u Mađarskoj Aleksandar Dragičević susreo se sa predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović

Ambasador Bosne i Hercegovine u Mađarskoj Aleksandar Dragičević susreo se sa predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović 7. oktobra 2015. godine na Korvinus Univerzitetu u Budimpešti, gdje je predsjednica održala predavanje na temu „Hrvatski doprinos srednjoevropskoj saradnji“. 

Predsjednica Grabar-Kitarović je izrazila zadovolјstvo zbog susreta sa ambasadorom Dragičevićem sa kojim je, kako je navela, imala dobru saradnju za vrijeme dok je bio na poziciji ambasadora u Republici Hrvatskoj, a predsjednica bila ministrica vanjskih poslova Republike Hrvatske. Također je istakla da je nedavno boravila u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, te da je veoma zadovolјna rezultatima posjete i razgovorima sa bh. zvaničnicima. 

Ambasador Dragičević se zahvalio na prilici da razgovara sa predsjednicom Republike Hrvatske i složio se da je saradnja za vrijeme njegovog mandata u Republici Hrvatskoj bila na visokom nivou, o čemu svjedoče i veoma dobri bilateralni odnosi dviju zemalјa, kao i rješavanje svih otvorenih pitanja saradnjom i zajedničkim dijalogom. 

Ambasador Dragičević je istakao da od početka svog mandata u Mađarskoj ima veoma dobru suradnju sa Ambasadom Republike Hrvatske i prijatelјske odnose sa hrvatskim ambasadorom Gordanom Radmanom.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.