Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
14.10.2014 11:45
Šef Stalne misije Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope ambasador Almir Šahović govorio na otvaranju izložbe „Svjetsko kulturno naslijeđe u Bosni i Hercegovini“ u Strasbourgu

Šef Stalne misije Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope ambasador Almir Šahović obratio se prisutnima na svečanom otvaranju izložbe „Svjetsko kulturno naslijeđe u Bosni i Hercegovini“ koje je 14. oktobra 2014. godine upriličeno u sjedištu Vijeća Evrope u Strasbourgu.

Osim ambasadora Šahovića na ceremoniji otvaranja izložbe kojom je i zvanično najavljeno predsjedavanje Bosne i Hercegovine Vijećem Evrope naredne godine prisutnima su se obratili i ministrica za lokalnu saomoupravu Republike Srpske i članica delegacije BiH u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Evrope Lejla Rešić, članica Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH Ljiljana Ševo i predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Evrope Jean-Claude Frecon.

Otvaranju izložbe i prigodnom prijemu prisustvovali su zamjenica generalnog sekretara Vijeća Evrope Gabriella Battaini Dragoni, veliki broj članova Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Evrope, članovi diplomatskog kora u Strasbourgu, zvaničnici Vijeća Evrope kao i ugledni članovi bosanskohercegovačke dijaspore. 

Na izložbi koja je organizirana od strane Stalne misije BiH pri Vijeću Evrope, delegacije BiH u Kongresu regionalnih i lokalnih vlasti Evrope, Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, kao i gradova Sarajeva, Banjaluke, Mostara, Tuzle i Prijedora, predstavljena su kulturna dobra naše zemlje na listi Svjetske kulturne baštine, kao i prirodna i kulturna dobra koja BiH namjerava kandidirati za upis na listu UNESCO-a u narednom periodu.

Također, na izložbi su prezentirani i gradovi Sarajevo, Banjaluka, Mostara, Tuzla i Prijedor, sa posebnim akcentom na njihovu kulturnu, turističku i privrednu ponudu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.