Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
23.1.2024 11:43
Ministar Konaković u delegaciji Vijeća ministara sa Von der Leyen, Plenkovićem i Rutteom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković dočekao je visoke zvaničnike EU i sudjelovao 23. januara 2024. godine  na sastanku delegacije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i premijera Kraljevine Nizozemske Marka Ruttea.

Na sastanku je istaknuto da je vidljiv određeni napredak i stvarna posvećenost Bosne i Hercegovine putu ka članstvu u Europskoj uniji usvajanjem važnih zakona te da će  Europska komisija do marta 2024, godine objaviti novi izvještaj o napretku BiH na osnovu kojeg će europski lider razgovarati o narednim koracima.

Von der Leyen je pojasnika da Plan rasta za Zapadni Balkan predstavlja ponudu EU da integrira Bosnu i Hercegovinu u zajedničko tržište prije članstva u Uniji i investira milijardu eura, čemu moraju prethoditi  određene ekonomske reforme.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.