Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
18.1.2024 14:44
U MVP BiH održan sastanak za pripremu 13. Međunarodne investicijsko – poslovne konferencije Sarajevo Business Forum

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine održan je 18. januara 2024. godine radni sastanak Koordinacionog tima za pružanje podrške Ministarstva vanjskih poslova BiH u organizaciji i realizaciji 13. Sarajevo Business Foruma (SBF) 2024 i predstavnika organizatora 13. Međunarodne investicijsko-poslovne konferencije SBF-a.

Tom prilikom razgovarano je o pripremama, aktivnostima, promociji i podršci MVP BiH u organizaciji 13. Sarajevo Business Foruma, koji će se održati u Sarajevu od 21. do 23. maja 2024. godine pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Na sastanku je istaknuta značajna uloga Ministarstva vanjskih poslova BiH i diplomatsko-konzularnih predstavništava naše zemlje kada je riječ o promociji SBF-a i intenziviranju kontakata sa predstavnicima vlasti, poslovnih zajednica i potencijalnih investitora iz inostranstva kako bi učestvovali na 13. Međunarodnoj investicijsko-poslovnoj konferenciji SBF 2024.

Od svog nastanka 2010. godine, SBF je postao jedan od najvećih poslovnih događaja u regiji i Jugoistočnoj Evropi, značajno doprinoseći oblikovanju slike Bosne i Hercegovine kao destinacije za investicije i podsticanje ekonomskog razvoja.

Osim ekonomskog utjecaja, SBF pruža jedinstven prostor za rasprave o ekonomskom ambijentu i izazovima koji se očekuju u 2024. godini.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.