Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
9.9.2023 10:14
Obavještenje Ministarstva vanjskih poslova BiH nakon razornog zemljotresa u Kraljevini Maroko

 

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine obavještava javnost da trenutno nema informacija o stradalim bh. državljanima u zemljotresu koji je pogodio Kraljevinu Maroko u noći 8. septembra 2023. godine.

U slučaju potrebe, državljani Bosne i Hercegovine koji se nalaze u Maroku, mogu se obratiti Ambasadi Bosne i Hercegovine u Madridu, Kraljevina Španija, na broj telefona: +34915750870 ili putem e-maila: info@embajadabh.es. Potrebno je navesti ime i prezime, adresu stanovanja u BiH, broj pasoša BiH, mjesto boravka u Maroku i potrebne kontakt-podatke za pomoć.

Za daljnju podršku, državljani Bosne i Hercegovine se mogu obratiti Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine putem e-maila: emergency@mvp.gov.ba.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.