Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
6.6.2023 21:23
Sastanak delegacija Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Saveznog departmana za vanjske poslove Švicarske Konfederacije

Pomoćnik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine za bilateralne poslove p.o. Momir Brajić i šefica Sektora za Euroaziju Saveznog departmana za vanjske poslove Švicarske Konfederacije ambasadorica Muriel Peneveyre, predvodili su delegacija svojih zemalja 06.juna 2023. godine na sastanku u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. 

Teme sastanka su bile: bilateralni odnosi, razvojna saradnja, ekonomski odnosi, migracije, odbrambena i sigurnosna saradnja, dijaspora Bosne i Hercegovine u Švicarskoj i multilateralne teme.

Sagovornici su potvrdili vrlo dobre prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Švicarske Konfederacije koji se ogledaju u razvijenoj saradnji u brojnim područjima.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.