Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
18.1.2023 21:10
Pomoćnik ministrice za bilateralne odnose p/o Ljubo Grković razgovarao sa ambasadorom Republike Poljske Jaroslawom Lindenbergom

Pomoćnik ministrice za bilateralne odnose p/o dr Ljubo Grković sastao se 18. januara 2023. godine sa ambasadorom Republike Poljske  u Bosni i Hercegovini Jaroslawom Lindenbergom.

Sagovornici su dosadašnje odnose Bosne i Hercegovine i Poljske ocijenili izuzetno dobrim i prijateljskim. Naglašeno je da, osim političke saradnje, jačaju i ekonomske veze između dvije zemlje.

S naše strane je izražena zahvalnost za kontinuiranu podršku Poljske u procesu evropskih integracija, kao i za donaciju medicinske opreme i drugih sredstava bolnicama i  domovima zdravlja u BiH.

Tokom susreta bilo je riječi i o razmjeni posjeta na visokom i najvišem nivou, kao i održavanju političkih konsultacija u prvoj polovini tekuće godine.

Također je dogovoreno intenziviranje aktivnosti po pitanju zaključivanja sporazuma, odnosno finaliziranja međudržavnih ugovora koji su u aktivnoj  proceduri.

Na kraju je još jednom naglašeno prijateljstvo i dobra saradnja između dvije zemlje, te su izražena očekivanja da će se ukupni odnosi  i ubuduće razvijati u zajedničkom  interesu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.