Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
8.11.2022 19:59
Pomoćnik ministrice za međunarodnopravne i konzularne poslove Frano Planinić sastao se sa ambasadorom RH Ivanom Sabolićem

Pomoćnik ministrice za međunarodnopravne i konzularne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Frano Planinić sastao se 08. novembra 2022. godine sa ambasadorom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem.

Tom prilikom pomoćniku Planiniću je hrvatski ambasador Sabolić uručio protestnu notu u kojoj se navodi zabrinutost zbog fizičkog napada uz prijetnju oružjem, na pripadnike hrvatskog naroda u BiH, državljane Republike Hrvatske i simbole hrvatskog naroda u BiH, 30. oktobra 2022. godine u mjestu Lončari na magistralnoj cesti Tuzla – Orašje, području entiteta Republika Srpska.
 
Pomoćnik ministrice Planinić je istakao da će protestna nota biti upućena relevantnim institucijama Bosne i Hercegovine u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja i sankcionisanja počinilaca.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.