Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
2.8.2022 22:55
Pomoćnik ministrice za bilateralne odnose p/o Ljubo Grković razgovarao sa ambasadorom Republike Srbije Aleksandrom Đorđevićem

Pomoćnik ministrice za bilateralne odnose p/o Ljubo Grković sastao se 2. augusta 2022. godine sa ambasadorom Republike Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem. Tom je prilikom ambasador Đorđević prenio stav svoje države o aktuelnoj situaciji na Kosovu* i uručio pisanu informaciju o aktuelnim događajima.

Tokom razgovora pomoćnik Grković je izrazio nadu da će se sačuvati mir i stabilnost i nastaviti dijalog dvije strane po svim pitanjima.

Sagovornici su se složili u ocjeni da je smirivanje tenzija i dijalog od presudne važnosti za cijeli region.

Na kraju susreta sagovornici su dogovorili redovne susrete i informisanje o aktuelnoj situaciji.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.