Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
7.2.2017 11:16
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak se u Briselu sastao sa stalnim izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Cristianom Dan Predom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se 6. februara 2017. godine tokom radnog posjeta Briselu sa stalnim izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Cristianom Dan Predom.

Na sastanku je razgovarano o Izvještaju o BiH i Rezoluciji Evropskog parlamenta o BiH,  aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, procesu popunjavanja Upitnika Evropske komisije, te drugim aktivnostima Bosne i Hercegovine u procesu evropskih integracija. Stalni izvjestilac Preda je poručio da daje snažnu potporu BiH, ali da je neophodno da se proces reformi i ispunjavanje preuzetih obaveza nastavi istim intenzitetom.

Ministar Crnadak i izvjestilac Preda su se dogovorili da se ministar idućeg mjeseca obrati Komitetu za vanjsku politiku Evropskog parlamenta kada će predstaviti najnovije aktivnosti Bosne i Hercegovine u procesu evropskih integracija.

Ministar Crnadak se tokom radne posjete Briselu, 6. februara sastao i sa potpredsjednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini, kopredsjedavajućim Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu Jasenkom Selimovićem, članom Evropskog parlamenta Eduardom Kukanom, predsjednikom Evropske narodne stranke (EPP) Josephom Daulom i generalnim sekretarom EPP Antoniom Lopez-Isturizom.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.