Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
19.10.2023 14:12
Pomoćnik ministra Frano Planinić primio u službenu posjetu ambasadora Palestine u BiH Rezeqa Namoora

Pomoćnik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Frano Planinić primio je 19. oktobra 2023. godine u službenu posjetu ambasadora   Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeqa Namooroa.

 

Razgovarano je o situaciji  u ratnim dejstvima pogođenoj Gazi. Pomoćnik ministra Planinić izrazio je saučešće za sve  civilne žrtve u ratom pogođenom području. Razgovarano je o pomoći državljanima Bosne i Hercegovine  koji se nalaze na području Gaze i trebaju čim se steknu uslovi napustiti to područje. Pomoćnik ministra je napomenuo da je spisak bh. državljana proslijeđen i Izraelskoj strani tražeći pomoć za evakuaciju.

 Namoora izrazio je  spremnost pomoći sa svim  što je u okviru mogućnosti  Ambasade   Države Palestine u BiH.

 Namoora   aktualizirao je  pitanje Sporazuma o ukidanju viza za nosioce diplomatskih pasoša  između BIH i Države  Palestine te urgirao njegovo donošenje.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.