Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.7.2024 15:40
Ambasador BiH u Monaku Bojana Kondić Panić se susrela sa Princom Albertom II od Monaka

Ambasador Bosne i Hercegovine u Monaku sa sjedištem u Parizu Bojana Kondić Panić se 06. jula susrela sa Princom Albertom II od Monaka. Do susreta je došlo u okviru održavanja "11. Monaco Energy Boat Challenge", koji organizuje Jahting klub Monaka, manifestacije posvećene razvoju nautičkog izazova fokusiranog na inovacije i održivost. Ambasadorica Kondić Panić se susrela i sa generalnim direktorim Jahting kluba Monako Bernardom D'Alesandrijem (Bernard d’Alessandri), te su zajedno posjetili štandove učesnika i neke od izazova - trka čamcima koji koriste obnovlјive izvore energije kao pogonsko sredstvo. Razgovarano je o mogućnostima saradnje sa Bosnom i Hercegovinom u oblasti obnovlјivih izvora energije na univerzitetskom i privrednom nivou, a Princ Albert je ovom prilikom izrazio namjeru da u skorijoj budućnosti ponovo posjeti Banja Luku.

Osnovni cilј ovog četverodnevnog događajaje da se istraže nove tehnologije, inovativni materijali i predstave alternativni pogonski sistemi koji smanjuju uticaj na životnu sredinu uz održavanje nautičkih performansi, što može uklјučivati korišćenje solarne energije, vodonika, električne energije i drugih obnovlјivih izvora energije za pogon čamaca.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.