Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
8.6.2024 14:57
Bosna i Hercegovina predstavila se na Festivalu ambasada u Pragu

Ambasada  Bosne i Hercegovine u Pragu je 08. juna 2024. godine u Pragu uzela učešće na najvećem međunarodnom Festivalu ambasada u Češkoj pod motom "Hrana i kultura spajaju narode" koji okuplja na tisuće posjetitelja i više od 60 ambasada,

Uz gradonačelnika Praga 6, brojne ministre u češkoj vladi, publiku su pozdravili i ambasadori zemalja učesnica, među kojima i ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević. Osim gastronomske i turističke ponude na štandovima, na centralnoj pozornici festivala upriličen je i kulturni program gdje se pojedinačno predstavila svaka zemlja.

Bila je ovo izvanredna prilika za promociju naše zemlje, obzirom da ovaj festival posjeti više od sto hiljada ljudi u jednom danu. Bosanskohercegovački štand bio je iznimno posjećen, a ambasadorica Mlinarević dan je provela je u razgovoru sa posjetiteljima o turističkoj i kulturnoj ponudi BiH.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.