Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
21.3.2024 23:00
Veleposlanica BiH u Republici Hrvatskoj Elma Kovačević-Bajtal sastala se sa izaslanstvom Hrvatske paneuropske unije

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Elma Kovačević-Bajtal se 21. ožujka 2024. godine sastala sa izaslanstvom Hrvatske paneuropske unije koju je predvodio predsjednik Pavo Barišić. Sastanak je održan u prostorijama Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Zagrebu.

Veleposlanica Kovačević-Bajtal gostima je iskazala zahvalnost za dosadašnju suradnju te ponovila nedvojben stav za jačanje suradnje i partnerstva. Pohvalila je aktivnosti udruge, posebno one koji govore o Bosni i Hercegovini, te prezentirala okvirni plan aktivnosti veleposlanstva za tekuću godinu. Predstavnike Hrvatske paneuropske unije pozvala je da zajedničkim djelovanjem nastave doprinositi poboljšanju imidža Bosne i Hercegovine. Gostima je prezentiran i rad Kulturno-informativnog centra veleposlanstva i upućen poziv za organiziranje zajedničkih manifestacija. Konkretizacija zajedničkih aktivnosti očekuje se kroz naredno razdoblje, a zaključeno je da se sastanci i zajednički projekti sa Hrvatskom paneuropskom unijom nastave redovno održavati i u budućnosti.

Predstavnici Hrvatske paneuropske unije govorili su o benefitima ulaska u Europsku uniju i iskazali potporu Bosni i Hercegovini na europskom putu. Predstavnicima veleposlanstva prezentirane su buduće aktivnosti udruge na kojima aktivno učešće može uzeti i Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Zagrebu.

Hrvatska paneuropska unija nevladina je udruga osnovana 1991. godine i članica je najstarijega pokreta za ujedinjenje Europe, Paneuropske unije, koja djeluje od 1922. godine. Od 2003. godine do pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji 2013. godine, većina paneuropskih aktivnosti bila je usredotočena na proces pregovaranja i pridruživanja. Danas su članovi Paneuropske unije ljudi svih dobnih skupina i društvenih slojeva koji se zauzimaju za politički, gospodarski i vojno ujedinjenu Europu kao zajednicu prava, mira, slobode i kršćanskih vrijednosti.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.