Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.9.2023 15:36
U KIC Ambasade BiH u Zagrebu održan Simpozij Filozofije medija i srodnih disciplina

U dvorani Kulturno-informativnog centra Ambasade  Bosne i Hercegovine u Zagrebu, u periodu od 13.do 15.septembra 2023.godine održan je, trinaesti po redu, Simpozij Filozofije medija i srodnih disciplina.

Održavanje ovog Simpozija u Kulturno-informativnom centru Ambasade Bosne i Hercegovine u Zagrebu, plod je uspostavljene saradnje ovog Centra sa organizatorima simpozija: Centrom za filozofiju medija, Sveučilištem Sjever iz Zagreba, Hrvatskim filozofskim društvom i Institutom za medije.

Na otvaranju, učesnicima Simpozija obratila se ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, dr.sci. Elma Kovačević-Bajtal i svim učesnicima Simpozija, u ime Ambasade Bosne i Hercegovine, poželjela uspješan rad. U svom govoru, ambasadorica Kovačević-Bajtal je posebno istakla značaj ovog Centra za promovisanje kulturnih i umjetničkih sadržaja iz Bosne i Hercegovine, ali i njegovu otvorenost za različite sadržaje i za sve one koji pomažu i unaprjeđuju dijalog i bolje razumijevanje kako među susjedima tako i u regiji, u cjelini.

U globalnom svijetu, pitanje medija postavlja se jednim od najznačajnijih. Brzina komunikacija i društvene mreže, njihova upotreba i naročito njihova zloupotreba traže nove, cjelovite i efikasne  odgovore. Neke od tih odgovora nastojali su  ponuditi i učesnici ovog simpozija.

U radu je učestvovalo  oko 40 učesnika iz  oblasti  filozofije medija, teoretičari medija, istraživači prirodnih, informacijskih, društvenih, humanističkih i drugih nauka; umjetnici, kulturni i javni radnici  iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i ostalih zemalja regije.

Organizatori Simpozija planiraju objaviti Zbornik objavljenih i predstavljenih radova.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.