Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.9.2023 15:41
Stalni predstavnik BiH pri Vijeću Evrope ambasador Haris Bašić predao akreditivna pisma generalnom sekretaru Vijeća Evrope Mariji Pejčinović Burić

Stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope ambasador Haris Bašić predao je 12. septembra 2023. godine u Strazburu akreditivna pisma generalnom sekretaru Vijeća Evrope Mariji Pejčinović Burić.

 

U srdačnom razgovora koji je uslijedio nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama, ambasador Bašić je naglasio posvećenost Bosne i Hercegovine vrijednostima i standardima Vijeća Evrope. Dodao je da će uložiti maksimalne napore da Bosna i Hercegovina što prije ispuni svoje obaveze prema različitim tijelima ove asocijacije.

 

Između ostalog, ambasador Bašić je prenio izraze zahvalnosti generalnom sekretaru Mariji Pejčinović Burić na angažiranom i izrazito pozitivnom odnosu prema našoj zemlji.

 

Generalni sekretar Pejčinović Burić je ovom prilikom zaželjela ambasadoru Bašiću dobrodošlicu i uspješan nastupajući mandat.

 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.