Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
16.1.2023 20:41
Ambasadorica Kondić Panić susrela se sa ministricom za Europu i vanjske poslove Republike Francuske Catherine Colonna

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Francuskoj Bojana Kondić Panić susrela se 16. januara 2023. godine sa ministricom za Europu i vanjske poslove Republike Francuske Catherine Colonna. 

Ministrica Colonna je tom prilikom pozdravila dodjelu kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini za punopravno članstvo u Europskoj uniji, te izrazila uvjerenje da će to doprinijeti ubrzanju realizacije neophodnih reformskih procesa u našoj zemlji. Uz navedeno, izrazila je očekivanje da će se brzom implementacijom izbornih rezultata i uspostavom vlasti na svim nivoima, novoizabrani zvaničnici fokusirati na socio-ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine i rast životnog standarda.

Ambasadorica Bojana Kondić Panić zahvalila je ministrici Colonna  na riječima ohrabrenja, kao i podršci koju Republika Francuska pruža Bosni i Hercegovini na putu ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

Do susreta je došlo tokom tradicionalnog novogodišnjeg prijema koji Ministarstvo za Europu i vanjske poslove Republike Francuske organizira za predstavnike diplomatsko-konzularnog zbora akreditiranog u Republici Francuskoj.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.