Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.1.2023 15:57
Ambasadorica Jadranka Winbow susrela se sa predsjednikom SR Njemačke Frank-Walter Steinmeierom

Ambasadorica Bosne i Hecegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj Jadranka Winbow susrela se 12. januara 2023. godine sa predsjednikom Savezne Republike Njemačke Frank-Walter Steinmeierom.

Do susreta je došlo tokom novogodišnjeg prijema organiziranog za diplomate akreditirane u SR Njemačkoj, koji je održan u Palati predsjednika Savezne Republike Njemačke.

Predsjednik Frank-Walter Steinmeier je u kratkom razgovoru zamolio ambasadoricu Jadranku Winbow  da prenese čestitke Bosni i Hercegovini  na dobivanju kandidatskog statusa. Predsjednik Steinmeier je izrazio uvjerenje da je Bosna i Hercegovina svjesna pružene prilike i da će ubrzano raditi na reformama koje se od nje očekuju.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.