Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.9.2022 22:27
Ambasada Bosne i Hercegovine u Ammanu organizirala Dane BiH filma

Ambasada Bosne i Hercegovine u Ammanu je od 12. do 15. septembra 2022. godine u saradnji sa Kraljevskom filmskom komisijom Jordana (The Royal Film Commission Jordan – RFC) organizirala „Dane BiH filma“ u Ammanu.

Ambasador BiH u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko je prigodnim govorom otvorio ovu kulturnu manifestaciju, a prisutne je pozdravio i generalni menadžer RFC-a Mohannad Al Bakri. Tokom ove kulturne manifestacije prikazana su četiri dugometražna igrana filma: „Quo vadis, Aida?“ Jasmile Žbanić, „Sin“ Ines Tanović, „Savršeni krug“  Ademira Kenovića i „Sjećaš li se Dolly Bell?“ Emira Kusturice.

Prije početka prve projekcije ambasador Zeko je povodom manifestacije „Dani BiH filma“ u Ammanu priredio prigodan prijem kojem su prisustvovale brojne zvanice.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.