Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
1.9.2022 12:50
Ambasador Almir Šahović predao akreditivna pisma generalnom direktoru OPCW Fernandu Ariasu

Stalni predstavnik BiH pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OPCW) ambasador Almir Šahović, koji je i ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Holandiji, predao je 31. augusta 2022. godine akreditivna pisma generalnom direktoru Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) Fernandu Ariasu.

Tokom ceremonije, koja je bila organizovana u sjedištu OPCW, ambasador Šahović je u razgovoru sa generalnim direktorom Ariasom ponovio punu opredijeljenost BiH da u okviru svojih mogućnosti i dalje nastavi da konstruktivno doprinosi aktivnostima OPCW.


Generalni direktor Arias naglasio je dobru saradnju između BiH i OPCW, te informisao ambasadora Šahovića o trenutnim najznačajnijim aktivnostima Organizacije za zabranu hemijskog oružja. 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.