Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
3.8.2022 14:17
Ambasador Bosne i Hercegovine u AR Egipat Sidik Spahić sastao se sa egipatskom zamjenicom ministra za turizam Gadom Shalabi

Ambasador Bosne i Hercegovine u Arapskoj Republici Egipat Sidik Spahić sastao se 3. augusta 2022. godine sa zamjenicom ministra za turizam u Ministarstvu turizma i starina Egipta Gadom Shalabi.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju saradnje između dvije zemlje u oblasti turizma.

Ambasador Spahić je istakao da je turizam važna privredna grana za BiH te da treba raditi na promociji turističkih potencijala BiH. Podsjetio je da se očekuje da procedura za zaključenje Memoranduma o saradnji između BiH i Egipta u oblasti turizma bude uskoro okončana, što bi trebalo dati dodatni poticaj za razvoj saradnje na ovom području. Ambasador Spahić je naglasio da paralelno s tim treba raditi na olakšanom izdavanju viza za turističke grupe iz Egipta.

Zamjenica ministra Shalabi je naglasila da je došlo do znatnog povećanja broja turista iz BiH od kako je uvedena direktna redovna avio linija između Hurgade i Sarajeva i Hurgade i Banjaluke. Izrazila je spremnost da se radi zajednički na promociji turističkih potencijala BiH kako bi se povećao broj posjeta turista iz Egipta našoj zemlji.

Sastanku su prisustvovali direktor Egipatske agencije za turizam Amr Elkadi i ambasador Egipta u Bosni i Hercegovini Jaser Surur.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.