Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
22.7.2022 21:24
Ambasadorica Kondić Panić predala akreditivna pisma francuskom predsjedniku Macronu

Novoimenovana ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Francuskoj Bojana Kondić Panić predala je 22. jula 2022. godine akreditivna pisma predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu, tokom prigodne ceremonije upriličene u Elizejskoj palači.

U kraćem razgovoru nakon predaje akreditiva, obostrano je potvrđeno da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, sa značajnim prostorom za unapređenje saradnje u svim oblastima, počevši od političke, ekonomske, kulturno-obrazovne, kao i saradnje u okviru međunarodnih organizacija.

Ambasadorica Kondić Panić je istakla značaj daljeg razvoja bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Francuske, sa posebnim osvrtom na jačanje ekonomske saradnje, te buduće integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju, što je jedan od glavnih vanjsko-političkih ciljeva Bosne i Hercegovine.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.