Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.6.2022 21:52
Ambasadorica Kondić Panić predala akreditivna pisma direktorici UNESCO-a

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Francuskoj i stalna predstavnica Bosne i Hercegovine pri Organizaciji Ujedinjenih naroda za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) Bojana Kondić Panić predala je 15. juna 2022. godine akreditivna pisma generalnoj direktorici UNESCO-a Audrey Azoulay.

Tom prilikom ambasadorica Kondić Panić dobila je uvjerenja da će Bosna i Hercegovina ostati u fokusu pažnje UNESCO-a i u narednom periodu, o čemu svjedoči i namjera generalne direktorice Azoulay da uskoro dođe u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Ambasadorica Kondić Panić je izrazila zahvalnost za pomoć UNESCO-a u saniranju posljedica nedavnog zemlјotresa na području Hercegovine, kao i za svu dosadašnju kontinuiranu podršku koju UNESCO pruža Bosni i Hercegovini na području obrazovanja, nauke i kulture.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.