Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
4.6.2022 15:13
Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu učestvovala na Festivalu ambasada

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu učestvovala je 04. juna 2022. godine na Festivalu ambasada koji je održan pod motom "Hrana i kultura spajaju narode". Ovogodišnji festival okupio je na hiljade posjetitelja, a predstavilo se više od 55 ambasada.

Bosnu i Hercegovinu zastupala je poznata muzičarka, profesorica na Muzičkoj akademiji, Aida Mujačić iz Tuzle. Bila je ovo izvanredna prilika za promociju naše zemlje, obzirom da je 2019. godine ovaj festival posjetilo više od 15 hiljada ljudi, a podaci govore da je ovogodišnji festival premašio tu brojku. Bosanskohercegovački štand bio je iznimno posjećen, a ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević razgovarala je sa posjetiteljima o turističkoj i kulturnoj ponudi Bosne i Hercegovine.

Uz gradonačelnika Praga, publiku su pozdravili i ambasadori svih zemalja učesnica. Osim gastronomske i turističke ponude na štandovima, na centralnoj pozornici festivala upriličen je i kulturni program gdje se pojedinačno predstavila svaka zemlja.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.