Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.5.2022 16:04
Ambasadorica BiH u Češkoj Republici Martina Mlinarević prisustvovala komemoraciji u koncentracijskom logoru Terezin

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević prisustvovala je 15. maja 2022. godine godišnjoj komemoraciji u koncentracijskom logoru Terezin u Češkoj Republici. Ambasadorica Mlinarević je tom prilikom položila cvijeće i odala počast za više od 30 hiljada Židova koji su ubijeni u arealu koncentracijskog logora Terezin, gdje je dovedeno oko 140 000, a ostali su upućeni u Auschwitz.

Terezinskoj komemoraciji prisustvovao je najviši državni vrh Češke, među kojima premijer Petr Fiala, predsjednik Senata Miloš Vystrčil, predsjedavajuća Parlamenta Markéta Pekarová Adamová, te svi ministri u novoj češkoj vladi, kao i diplomatski kor.

Komemoracija je održana u organizaciji Memorijalnog centra Terezin i pod pokroviteljstvom ministra kulture Češke Republike Martina Baxe.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.