Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
14.5.2022 15:43
Ambasadorica Martina Mlinarević učestvovala na Danu bosanskohercegovačke kulture u dvorcu Dobrohor

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević učestvovala je 14. maja 2022. godine na Danu bosanskohercegovačke kulture u dvorcu Dobrohor u južnoj Češkoj Republici, koji je održan pod pokroviteljstvom Ambasade Bosne i Hercegovine u Pragu.

U sklopu manifestacije upriličena je izložba slika bosanskohercegovačkog akademskog slikara Aldina Popaje „Kameni spavači”, izvođenje tradicionalnih pjesama naših krajeva u izvedbi sopranistice Jane Veberove Šterbove, te iščitavanje djela Maka Dizdara u prevodu na češki jezik, u izvedbi Josefa Herverta. Tom prilikom prisutnim gostima se obratila ambasadorica Mlinarević koja je govorila o radu slikara Popaje, te istaknula kako je kultura jedan od najboljih i prepoznatljivih brendova naše zemlje, kao i njezina raznolikost i bogatstvo u različitosti. Potom je pozvala prisutne da posjete Bosnu i Hercegovinu.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.