Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.5.2022 21:14
Obilježeno 20 godina članstva Bosne i Hercegovine u Vijeću Evrope

Stalno predstavništvo Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope u Strazburu obilježilo je 12. maja 2022. godine 20 godina članstva Bosne i Hercegovine u Vijeću Evrope. Tim povodom organiziran je Okrugli stol na temu saradnje Bosne i Hercegovine i Vijeća Evrope tokom dvije decenije. Okrugli stol je otvorio stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope ambasador Ivan Orlić, a učestvovali su zamjenik generalnog sekretara Vijeća Evrope Bjorn Berge, generalni sekretar Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Despina Chatzivassiliou-Tsovilis, sekretar Kongresa lokanlih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope Andreas Kiefer, direktor Odjeljenja za programe u Vijeću Evrope Verena Taylor, prvi ambasador Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope Igor Gaon i ambasador Evropske unije pri Vijeću Evrope Meglena Kuneva. Tom prilikom su analizirani izazovi koji se nalaze pred Bosnom i Hercegovinom u provođenju preporuka Vijeća Evrope u oblasti ljudskih prava, demokratskih standarda i vladavine zakona.

U okviru obilježavanja 20. godišnjice članstva BiH u Vijeću Evrope na travnjaku ispred ulaza u zgradu Vijeća Evrope drvo prijateljstva zasadili su generalni sekretar Vijeća Evrope Marija Pejčinović-Burić i ambasador Ivan Orlić. Na prigodnoj svečanosti nastupila je Violeta Smajlović-Huart, poznata bh violinistkinja koja živi i radi u Parizu.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.