Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
31.3.2022 22:04
Ambasadorica Mlinarević razgovarala s gradonačelnikom Praga Hribom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević sastala se 31. marta 2022. godine s gradonačelnikom Praga Zdenekom Hribom. Do susreta je došlo tijekom tradicionalnog sastanka diplomatskog kora akreditiranog u Češkoj Republici sa gradonačelnikom Praga.

U razgovoru ambasadorice Mlinarević s gradonačelnikom Hribom istaknuto je da Sarajevo i Prag vežu duge i historijske veze, koje će zasigurno biti unaprijeđene u budućnosti nastavkom razmjene posjeta na nivou gradonačelnika glavnih gradova.

Tijekom susreta diplomatskog kora s praškim gradonačelnikom razgovarano je o temama koje se tiču trenutne društveno-političke situacije u Češkoj i svijetu, posebno s osvrtom na rat u Ukrajini.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.