Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
7.3.2022 20:58
Ministar-savjetnik Satko Bitanga razgovarao s jordanskim ministrom za političke i parlamentarne poslove

Ministar-savjetnik u Ambasadi BiH u Ammanu Satko Bitanga razgovarao je 7. marta 2022. godine s jordanskim ministrom za političke i parlamentarne poslove Musom Maaytahom. Do susreta je došlo u Kulturnom centru „Kralj Hussein“ u Ammanu tokom svečanog otvaranja desetog izdanja “Sedmice ženskog filma”. Otvaranje ove manifestacije se tradicionalno održava dan prije Međunarodnog dana žena, a organizatori su Kraljevska filmska komisija i jordanski Ured UN za rodnu ravnopravnost i jednakost žena.

Razgovoru su prisustvovali i predstavnik jordanskog UN Ureda za rodnu ravnopravnost i jednakost žena Ziad Sheikh, generalni direktor Kraljevske filmske komisije Mohannad Al-Bakri, kao i umjetnička direktorica “Sedmice ženskog filma” Ghada Saba. Ministar-savjetnik Bitanga je informirao sagovornike o aktivnostima Ambasade BiH u Ammanu na organizaciji „Dana bosanskohercegovačkog filma“, koji bi trebali biti održani u maju mjesecu ove godine. Napomenuo je da je već pri kraju izbor filmova koji će biti prikazani tokom četiri dana ove manifestacije.
 
Ministar Maaytah i ostali prisutni su podržali ove aktivnosti i kazali da će se rado odazvati našem pozivu na otvaranje „Dana bosanskohercegovačkog filma“, kao i doći da pogledaju neke od bosanskohercegovačkih filmova.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.