Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.2.2022 23:18
Ambasadorica Danka Savić postala počasna članica Finansijskog kluba Genova u Madridu

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji postala je 23. februara 2022. godine članica Finansijskog kluba Genova u Madridu. Na svečanom ručku u ovom Klubu, ambasadorica Savić je govorila o potencijalima Bosne i Hercegovine, procesu euroatlantskih integracija kao najvažnijem vanjskopolitičkom cilju naše zemlje, mogućnostima ulaganja u BiH te bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije.

„Ove godine obilježavamo 30 godina od uspostave bilateralnih odnosa i posebno nam je važno da u narednom razdoblju unaprijedimo ekonomsku saradnju. Španiji smo posebno zahvalni na podršci koju nam pruža u procesu euroatlantskih integracija”, kazala je ambasadorica Savić.

Finansijski klub Genova je osnovan 1972. godine i mjesto  je susreta poslovnog, finansijskog i političkog života Španije. Zajedno sa svojih 60 dopisničkih klubova lociranih u 46 gradova širom svijeta, ima reputaciju jednog od najekskluzivnijih i najaktivnijih klubova u Evropi.


 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.