Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
19.2.2022 20:56
Ambasador Mato Zeko prisustvovao osnivačkoj skupštini Udruženja jordansko-bosanskohercegovačkog prijateljstva i poslovne saradnje

Ambasador Bosne i Hercegovine u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko prisustvovao je 19. februara 2022. godine osnivačkoj skupštini Udruženja jordansko-bosanskohercegovačkog prijateljstva i poslovne saradnje.

Tom prilikom ambasador Zeko se u svom obraćanju zahvalio i čestitao osnivačima Udruženja i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da nakon višemjesečnog rada dođe do osnivačke skupštine Udruženja jordansko-bosanskohercegovačkog prijateljstva i poslovne saradnje. Predložio je proširenje članstva ovog Udruženja, promoviranje BiH među jordanskim biznismenima, kao zemlju pogodnu za strane investiture, te iniciranje otvaranja Ambasade Jordana u Sarajevu. Potom je informirao prisutne i o glavnim aktivnostima Ambasade u proteklom periodu, od povezivanja univerziteta dvije zemlje do nastojanja da se uspostavi direktna avio linija između Amana i Sarajeva, kao i mogućnostima liberalizacije viznog režima. 
Na osnivačkoj skupštini Udruženja jordansko-bosanskohercegovačkog prijateljstva i poslovne saradnje razgovaralo se o budućim aktivnostima Udruženja.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.